Facebook
Twitter
LinkedIn

blogpagina

Hagoort Sails: tijd voor een nieuwe roerganger

Martin Baas had zich geen betere opvolger kunnen bedenken; Lars van Stekelenborg neemt het roer van Hagoort Sails over per 1 maart 2024.

Lars, net als Martin een fervent en goed zeiler, is jong, enthousiast, gedreven, en heeft alle skills aan boord om Hagoort Sails als nieuwe directeur en eigenaar voort te zetten.

Hij werkt al een aantal jaren in de zeilmakerij en kent inmiddels alle aspecten van het zeilmaken.

Martin, die Hagoort Sails met veel enthousiasme en inzet tot een succesvolle zeilmakerij in Nederland heeft gemaakt, mag het na ruim 40 jaar wat rustiger aan gaan doen.

Hij zal zeker nog een tijd betrokken blijven bij de zeilmakerij.

In 1993 heeft Martin het bedrijf overgenomen van de oprichters van Hagoort Sails, Wouter en Mieke Hagoort. Wouter was toen al overleden en heeft de verhuizing van Koudekerk aan den Rijn naar Benthuizen niet meer meegemaakt.

De zeilmakerij onder leiding van Wouter is gestart in 1981, toen nog North Sails Nederland. In 1989 werd het Hagoort Sails. Martin stapte toen al vaak aan boord bij Wouter als bemanningslid in zijn 16m2 en de Regenboog.

Door ziekte en het overlijden van Wouter moest Mieke de zaak alleen voortzetten; zij vroeg Martin om haar te komen helpen.

Hoe bijzonder is het dan als je van je grote hobby je werk kunt maken. Het was een sprong in het diepe – met hoogte- en dieptepunten – maar anno 2024 staat er een mooi en gezond bedrijf!

Uiteraard is Martin heel blij dat de zeilmakerij blijft bestaan en doorgaat met het produceren – in eigen huis – van kwalitatief hoogwaardige zeilen. Ook de medewerkers van Hagoort, waarvan er verschillende tussen de 20-40 jaar in dienst zijn, zijn blij met het voortbestaan van Hagoort Sails. 

Lars is ook opgegroeid met de watersport en heeft een aantal jaar op topniveau gezeild met als hoogtepunten het varen in de 49er, de V65 en de 69F (foiling monohul). Nog terwijl hij de wereld over zeilde was Lars al nauw betrokken bij het maken van zeilen bij Hagoort Sails. De liefde voor het vak is gegroeid door het delen van kennis, ervaring en passie met medezeilers en door bij te dragen aan de productie van mooie en eerlijke zeilen. 

Om als derde generatie het roer over te nemen, voelt voor hem als een ware eer. 

Gesloten

Onze vestiging in Baarn is gesloten wegens omstandigheden. Wij hopen u daar z.s.m. weer te kunnen helpen.